Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Leapmotor θα παρουσίασει το νέο Β10 στο Παρίσι

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Leapmotor θα παρουσίασει το νέο Β10 στο Παρίσι

ΝΕΑ

H Leapmotor θα παρουσίασει το νέο Β10 στο Παρίσι

ΝΕΑ

Η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στη λεγόμενη «Πόλη του Φωτός» πλησιάζει και η Leapmotor θα είναι εκεί.

Advertisement
Advertisement

Από τις 14-20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Παρίσι η εφετινή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου και τα στελέχη της Leapmotor έχουν δηλώσει παρών σε αυτή.

Η κινεζική εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη του 2015 και πριν από έναν χρόνο (τον Οκτώβριο του 2023) ο Όμιλος Stellantis απέκτησε το 20% των μετοχών της. Η συνεργασία τους δεν σταμάτησε εκεί καθώς οι Κινέζοι ήθελαν να επεκταθούν στην Ευρώπη.

Έτσι τον περασμένο Μάιο (τρέχοντος έτους) συστήθηκε ένας νέος οργανισμός, η Leapmotor International, ο οποίος έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα κατασκευής, εξαγωγής και πώλησης αυτοκινήτων της κινεζικής εταιρείας εκτός της ασιατικής χώρας.

Advertisement
Advertisement

Στη νεοσύστατη εταιρεία, η Stellantis κατέχει το 51% των μετοχών και το 49% η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Leapmotor θα συμμετέχει στην έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας και θα έχει στο περίπτερό της τρία αυτοκίνητά της. Από αυτά, το βάρος θα δοθεί στο καινούργιο B10 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Κάρλος Ταβάρες, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stellantis, και τον Τζου Τσιάνκμινγκ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Leapmotor.

To Β10 έχει μήκος κοντά στα 4,50 μέτρα, κάτι που το τοποθετεί π.χ. μεταξύ των Peugeot 2008 και 3008 και από όσα μπορούμε να δούμε και να διαπιστώσουμε θα έχει φωτεινές μπάρες μπροστά και πίσω σε συνδυασμό με διπλούς προβολείς καθώς και κρυφές χειρολαβές.

Advertisement

Εκτός από το νέο της SUV, η εταιρεία θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό και τα T03 και C10. Όπως είναι ήδη γνωστό, το T03 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία (Tichy) κάτι που σημαίνει ότι η τιμή πώλησής του στην Ευρώπη θα επηρεαστεί από την επιβολή των επιπλέον δασμών που έχει επιβάλλει η Ε.Ε. στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα και διατίθενται στην ήπειρό μας.