Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σας αρέσει έτσι η BMW Neue Klasse i3 Touring;

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σας αρέσει έτσι η BMW Neue Klasse i3 Touring;

ΝΕΑ

Σας αρέσει έτσι η BMW Neue Klasse i3 Touring;

ΝΕΑ

Πριν από έναν χρόνο η BMW παρουσίασε το πρωτότυπο Vision Neue Klasse, ουσιαστικά για να δείξει την καινούργια πλατφόρμα Neue Klasse.

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα αποτελεί τη βάση για τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της BMW. Ως τώρα, η γερμανική εταιρεία μάς έχει προϊδεάσει για την κατασκευή τόσο ενός sedan όσο και ενός SUV, το οποίο θα προέλθει από το πρωτότυπο Vision Neue Klasse X.

Από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο εξελίσσεται υπό την κωδική ονομασία NA0 και το SUV υπό την κωδική ονομασία NA5.

Η κατασκευή του μοντέλου παραγωγής του SUV θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην ουγγρική πόλη Debrecen, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Τα πρωτότυπα έγιναν η αφορμή να εμπνευστούν κάποιοι από αυτά και να δημιουργήσουν στο ηλεκτρονικό υπολογιστή τις δικές τους ιδέες για κάποιο νέο μοντέλο της BMW.

Ένας από αυτούς είναι και αυτός με το ψευδώνυμο sugardesign_1 ο οποίος έφτιαξε ψηφιακά εικόνες για το πώς φαντάζεται μια station wagon έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού sedan, το οποίο θα μπορούσε να είναι η i3 Touring. Μάλιστα, την παρέμβαλε ψηφιακά με μια Σειρά 3 Touring της δεκαετίας του 1980 για να ενισχύσει τον συσχετισμό.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορούμε να δούμε το όχημα να έχει έντονα στοιχεία ταυτότητας. Η μάσκα είναι μια νέα προσέγγιση στα χαρακτηριστικά «νεφρά» της BMW, ενώ το πίσω μέρος διακρίνεται για τη μορφή των φώτων και την «αιχμηρή» διαμόρφωση της πίσω πόρτας.

Advertisement

Το αμάξωμα του ψηφιακά δημιουργημένου πρωτότυπου έχει τη μορφή σφήνας, ενώ εντυπωσιακές είναι οι ζάντες που τονίζουν την εμφάνισή του.

Advertisement

Από τη γερμανική εταιρεία έγινε γνωστό ότι το μοντέλο παραγωγής της sedan και της station wagon έκδοσης θα διατίθενται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα (εκδόσεις 20, 40 και 50) όσο και με δύο (εκδόσεις 40 xDrive και 50 xDrive). Επίσης, θα υπάρχει και η M60 xDrive.

Τέλος, ο Φρανκ φαν Μίιλ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW M, δήλωσε ότι θα υπάρξει και η έκδοση που θα δημιουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες γι’ αυτή, παρά μόνο φήμες.

Σύμφωνα με κάποιες από αυτές, η εν λόγω έκδοση ίσως διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε τροχό- και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους ίσως φτάνει ή θα ξεπερνά τους 1.360 ίππους.

Advertisement