Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξηλεκτρισμένη ή συμβατική Lamborghini; Ιδού η απάντηση (+video)

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξηλεκτρισμένη ή συμβατική Lamborghini; Ιδού η απάντηση (+video)

ΝΕΑ

Εξηλεκτρισμένη ή συμβατική Lamborghini; Ιδού η απάντηση (+video)

ΝΕΑ

Ο ατέρμονος κύκλος των συγκρίσεων στα αυτοκίνητα δεν περιορίζεται μόνο ανάμεσα σε διαφορετικούς κατασκευαστές. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν αντιπαραβάλλεις δύο «Lambo»;

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσίαση της Revuelto, η Lamborghini πέρασε σε μία νέα εποχή όπου ο εξηλεκτρισμός ξεκίνησε να αποτελεί μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας.

Πριν από το νέο hypercar, η εταιρεία διέθετε στη γκάμα της ως ναυαρχίδα την Aventador, με την πισταδόρικη έκδοση SVJ να ξεχωρίζει έντονα χάρη στα αεροδυναμικά βοηθήματα και την μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Θέλοντας, λοιπόν, να συγκρίνει κατά πόσο η νέα ναυαρχίδα της Lamborghini είναι ανώτερη σε επιδόσεις από την απερχόμενη, το κανάλι του YouTube, CarWow δοκίμασε τα δύο μοντέλα σε drag race, αγώνα εν κινήσει και απόσταση ακινητοποίησης.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδεικνύεται περίτρανα, το προηγμένο HPEV (High-Performance Electrified Vehicle) υπερέχει και μάλιστα κατά πολύ. Ο ατμοσφαιρικός V12 είναι βελτιωμένος συγκριτικά με τον αντίστοιχο της Aventador SVJ, συν του ότι η Revuelto εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και σαφώς ανώτερο κιβώτιο ταχυτήτων.

Προς υπενθύμιση όλων, η Super Veloce (Aventador) αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm, με την «αχίλλειο πτέρνα» να είναι -όπως και τότε- το 7τάχυτο κιβώτιο ISR (Independent Shifting Rods) που είναι αργό στις αλλαγές του συγκριτικά με το προηγμένο της Revuelto.

Η οποία με τη σειρά της έχει συνδυαστική ισχύ 1.015 ίππους, χάρη στους 825 του V12, με την υπόλοιπη ιπποδύναμη να προέρχεται από τους ηλεκτροκινητήρες (190 ίπποι). Η ροπή επίσης απέχει από την Aventador SVJ, αφού έχει υπολογιστεί στα 1.062 Nm.

Advertisement

Αμφότερα είναι τετρακίνητα, με το βάρος της Revuelto να είναι μεγαλύτερο -λόγω μπαταρίας και ηλεκτρομοτέρ- κατά 250 κιλά. Ωστόσο, αυτό δεν την εμποδίζει από το να «σβήσει» τον προκάτοχό της, όντας τόσο μπροστά στον τερματισμό που δεν υπάρχει ούτε photo-finish.

Με τα πολλά και τα λίγα, η Lamborghini Revuelto επικρατεί σε κάθε δοκιμή επίδοσης που πραγματοποιεί το CarWow, ολοκληρώνοντας τα 0-400 μέτρα σε μόνο 10 δευτερόλεπτα.

Advertisement