Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο σπέσιαλ Hennessey Venom F5

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο σπέσιαλ Hennessey Venom F5

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο σπέσιαλ Hennessey Venom F5

ΝΕΑ

Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα hypercar πιο ξεχωριστό από ό,τι ήδη είναι, όμως φαίνεται πως η εταιρεία από το Τέξας το κατάφερε.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας στη γκάμα της ένα από τα ισχυρότερα hypercar του κόσμου με θερμικό κινητήρα, η Hennessey γνώριζε ότι το Venom F5 μπορεί να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Για αυτό, πρόσθεσε πολλά ανθρακονήματα, ειδική βαφή και αρκετές εξωτικές πινελιές.

Συνολικά, μόλις 99 μονάδες θα βγουν από το αμερικανικό εργοστάσιο, αλλά μόλις τρεις από αυτές θα ανήκουν στην Stealth Series η οποία αποτελείται από δύο κουπέ εκδόσεις και μία roadster.

Και τα τρία αυτά Venom F5 βασίζονται στην πισταδόρικη έκδοση Revolution, ενώ τα δύο έχουν ήδη παρουσιαστεί στο The Quail του Monterey Car Week.

Advertisement
Advertisement

Καθένα από τα τρία μοντέλα της Stealth Series έχει πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα, με τη συναρμογή αυτών να παίρνει 2.350 ώρες πριν ολοκληρωθεί.

Το Venom F5 με το χρώμα «Elemental Green» (βλέπε φωτογραφίες) παρουσιάστηκε στο Monterey και συνδυάζει ανθρακονήματα με μέρη που έχουν αυτή την πολύ ιδιαίτερη απόχρωση του πράσινου. Σύμφωνα με την Hennessey, η βαφή από μόνη της χρειάστηκε 650 ώρες για να τελειοποιηθεί.

Το μοντέλο με το Elemental Green έχει επίσης μία χρυσή ρίγα στο splitter, με τις χρυσές λεπτομέρειες να συνεχίζονται στα μαρσπιέ, στο scoop και της οροφής και στον διαχύτη.

Advertisement

Η ομοιομορφία είναι έντονη, εν μέρει χάρη στους τροχούς που είναι εξ ολοκλήρου χρυσοί. Τέλος, αχνά φαίνεται ο αγωνιστικός αριθμός «44» στο splitter και στις άκρες της πίσω αεροτομής.

Καθένα από τα τρία Venom F5 Stealth Series έρχεται με ένα αλουμινένιο έμβλημα με 0,008 χιλιοστά πάχος, στο οποίο αναγράφεται το «Stealth».

Advertisement

Το ίδιο ξεχωριστό με το αμάξωμα είναι το εσωτερικό στη νέα σειρά του αμερικανικού hypercar. Το Venom F5 σε Elemental Green έχει κατά βάση μαύρη δερμάτινη επένδυση, με το χρυσό να μην λείπει, δημιουργώντας ένα όμορφο κοντράστ.

Υπενθυμίζεται, ότι το αμερικανικό hypercar παίρνει ώθηση από έναν twin-turbo V8 χωρητικότητας 6,6 λίτρων, με την απόδοση να έχει μετρηθεί στους 1.842 ίππους και 1.617 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου με προαιρετική λειτουργία σειριακού.

Κάθε ένα από τα τρία Hennessey Venom F5 Stealth Series έχει τιμή πώλησης πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια. Ή μάλλον είχε, γιατί έχουν ήδη πουληθεί, με τους πελάτες να αναμένουν σύντομα το κλειδί και το αυτοκίνητο.

Advertisement