Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Ferrari 296 GTB δεν πέρασε καλά

Ελλάδα 22:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Ferrari 296 GTB δεν πέρασε καλά

ΝΕΑ

Αυτή η Ferrari 296 GTB δεν πέρασε καλά

ΝΕΑ

Μια μπλε Ferrari 296 GTB δεν άντεξε περισσότερο από δύο μήνες στα χέρια του ιδιοκτήτη της πριν τη… βροντήξει.

Advertisement
Advertisement

Ένα supercar όπως η Ferrari 296 GTB μόνο δέος μπορεί να προκαλέσει στο πέρασμά της. Πανέμορφη, επιβλητική και με έντονους χρωματισμούς είναι από εκείνα τα αυτοκίνητα που μπορείς να χαρακτηρίσεις εύκολα ως έργα τέχνης σε τέσσερις τροχούς.

Το κοντράστ συναισθημάτων ωστόσο είναι έντονο όταν κοιτάζεις μια Ferrari 296 GTB μετά από ένα ατύχημα. Στο Τενεσί των ΗΠΑ ένας τυχερός ιδιοκτήτης κατάφερε πριν από μερικούς μήνες να κάνει δική του μια ονειρεμένη 296GTB. Επέλεξε μάλιστα τον ιδιαίτερο χρωματισμό μπλε με τις κίτρινες δαγκάνες στα φρένα που σπάνια συναντάμε στα ιταλικά supercars.

Η χαρά ωστόσο του ιδιοκτήτη δεν κράτησε πολύ καθώς ένα ατύχημα άφησε την μπλε Ferrari πληγωμένη. Από τις εικόνες που διέρρευσαν φαίνεται η 296GTB να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και οριακά μπορεί να επισκευαστεί.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος, ο αριστερός τροχός έχει φύγει από τη θέση του και όλο το κάτω μέρος της μάσκας έχει καταστραφεί. Το παρμπρίζ έχει σπάσει και οι πόρτες δεν μπορούν να κλείσουν λόγω στρεβλώσεων, ενώ το πίσω μέρος είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση με τον προφυλακτήρα μόνο να έχει αποκολληθεί.

Αν τελικά δεν μπορεί να επισκευαστεί η εκθαμβωτική Ferrari τότε σίγουρα πολλά από τα εξαρτήματά της θα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, τα carbon καθίσματα στο εσωτερικό με το μπλε δέρμα είναι άθικτα, το ίδιο και το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Επίσης, ο κινητήρας μάλλον είναι ανέπαφος και θα μοσχοπουληθεί σε περίπτωση που επιλέξει να κάνει scrap το αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης. Το 6κύλινδρο σύνολο V6 των 2.9 λίτρων με τη βοήθεια δυο τούρμπο αποδίδει 830 ίππους και σίγουρα θα ταιριάξει τέλεια σε ένα αντίστοιχο μοντέλο. Πάντως εμένα, και ένας τροχός μου κάνει…