MIRROR

Τι ώρα θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία την Αττική;

Ελλάδα 6:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ώρα θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία την Αττική;

MIRROR

Τι ώρα θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία την Αττική;

MIRROR

Σήμερα, η Αττική αναμένεται να πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και πιθανό χαλάζι. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το μεσημέρι και μετά, επηρεάζοντας αρχικά τις βόρειες περιοχές της Αττικής, πριν επεκταθούν και στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά: «τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι ίσως είναι εντονότερη η καταιγίδα στην Αττική, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι 5-6 το απόγευμα, θα έχουμε δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια».

Σύμφωνα με το The Weather Channel η Αττική θα ξυπνήσει με αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα μετατραπούν σε καταιγίδες…

Advertisement
Advertisement

Οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρών και άλλων προβλημάτων, όπως διακοπές ρεύματος ή κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, και να παρακολουθούν τις ενημερώσεις για την εξέλιξη του καιρού.

Αναμένονται επίσης δυνατοί άνεμοι, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω δυσκολίες, ειδικά σε παράκτιες περιοχές και ανοιχτές θάλασσες.
Από το απόγευμα η κακοκαιρία θα υποχωρήσει σταδιακά, με την Κυριακή να προβλέπονται λίγες νεφώσεις…