FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: 1-2 της Mercedes στο FP3

Ελλάδα 17:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: 1-2 της Mercedes στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: 1-2 της Mercedes στο FP3

FORMULA 1

Οι Χάμιλτον-Ράσελ σημείωσαν το 1-2 στο FP3 και έδειξαν ότι θα είναι μέσα στη μάχη για την pole με τις McLaren και Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην Μόντσα δεν έβγαλε κάποιο ξεκάθαρο φαβορί για την pole ή των αγώνα. Όπως και στα χθεσινά long runs έτσι και σήμερα οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες ήταν εξαιρετικά κοντά.

Το βέβαιο είναι ότι η μάχη για την σημερινή pole θα είναι συγκλονιστική. Έξι οδηγοί (εκείνοι των Ferrari, Mercedes και McLaren) είναι ικανοί για εκείνην και μόνο οι λεπτομέρειες θα καθορίσουν το σημερινό αποτέλεσμα. Η Red Bull μάλλον υστερεί ελαφρώς έναντι των άλλων τριών σε απόλυτο ρυθμό. Είναι εξαιρετικά πιθανό η ομάδα να έχει σετάρει την RB20 δίνοντας βάση στην διαχείριση των ελαστικών αύριο.

Από την άλλη οι Ferrari και McLaren δείχνουν εξίσου γρήγορες υπό όλες τις συνθήκες. Οι Λεκλέρ και Σάινθ είχαν σημειώσει το 1-2 15 λεπτά πριν το τέλος με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα. Ο ρυθμός του σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν ανώτερος από οποιουδήποτε άλλου στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren ήταν και πάλι πολύ ισορροπημένη σε κάθε σημείο παρά το ότι ο Νόρις δεν ήταν πλήρως ευχαριστημένος. Η ομάδα δοκίμασε μία πιο φορτωμένη πίσω πτέρυγα στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Μάλλον στοχεύοντας σε καλύτερη διαχείριση των ελαστικών στον αγώνα.

Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί

Αντιθέτως οι Red Bull έχοντας την πιο φορτωμένη πίσω πτέρυγα χθες, επέλεξαν να τρέξουν σήμερα με μία χαμηλότερου φορτίου. Όλα δείχνουν ότι αυτήν θα επιλέξουν μέχρι το τέλος του τριημέρου. Η Williams έδειξε πολύ ανταγωνιστική και ίσως να την δούμε και με τα δύο μονοθέσια στο Q3!

Λίγο πριν το τέλος οι Mercedes βγήκαν με φρέσκια μαλακή γόμα και εκτόπισαν τις Ferrari από την κορυφή. Ταχύτερη από τις δύο W15 ήταν εκείνη του Χάμιλτον, για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το εάν οι Mercedes θα χάσουν από την άνοδο της θερμοκρασίας οδοστρώματος μέχρι την ώρα των κατατακτήριων.

Advertisement

Βλέπετε η άνοδος της πρόσφυσης -λόγω και των αγώνων που μεσολαβούν μέχρι τις κατατακτήριες- θα είναι σημαντική. Και αυτός ο παράγοντας θα παίξει ρόλο στο ποιο μονοθέσιο θα έχει το -έστω μικρό- πλεονέκτημα στους κρίσιμους γύρους του Q3. Όπως και οι συνεργασίες μεταξύ των teamamtes καθώς στην Μόντσα -ως γνωστόν- η σωστή αεροδυναμική σκιά από το εμπρός μονοθέσιο αξίζει χρυσάφι.

Μπορεί στην Μόντσα τα προσπεράσματα να είναι αρκετά εύκολα. Ωστόσο λόγω του ότι οι προσομοιώσεις αγώνα των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων ήταν πολύ κοντά, η σημερινή σειρά εκκίνησης θα έχει μεγάλη σημασία. Και οδεύουμε προς τις κατατακτήριες χωρίς ξεκάθαρο φαβορί.

Advertisement