FORMULA 1

Αντονέλι: Και επίσημα στην Mercedes

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντονέλι: Και επίσημα στην Mercedes

FORMULA 1

Αντονέλι: Και επίσημα στην Mercedes

FORMULA 1

Η Mercedes ανακοίνωσε και επίσημα τον Αντρέα Κίμι Αντονέλι ως οδηγό της για το 2025. Ο νεαρός Ιταλός αντικαθιστά τον Λιούις Χάμιλτον που φεύγει για την Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε απλώς την επίσημη ανακοίνωση από την γερμανική ομάδα. Ο Αντονέλι ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί για την δεύτερη Mercedes το 2025.

Έχοντας εντυπωσιάσει στις μικρότερες κατηγορίες αγώνων, ο Αντονέλι έπεισε τον Τότο Βολφ να του δώσει την ευκαιρία για την μεγάλη ομάδα. Προφανώς η Mercedes περίμενε τον αγώνα της πατρίδας του νεαρού Ιταλού ώστε να ανακοινώσει και επίσημα αυτό που είχε αποφασίσει αρκετές ημέρες πριν.

Εξάλλου ο Αντονέλι πήρε το βάπτισμα του πυρός στο FP1 της Μόντσα χθες. Αρχικά εντυπωσίασε με την ταχύτητά του. Ωστόσο στην δεύτερή του προσπάθεια έκανε λάθος στην Parabolica που έθεσε πρόωρο τέλος στην διαδικασία για εκείνον. Όχι ότι αυτό είχε κάποια επίπτωση, φυσικά, στην τελική απόφαση της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Ο Αντονέλι ανήκει από το 2019 στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Mercedes. Έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα της ιταλικής F4 και της ADAC F3 το 2022 ενώ το 2023 πήρε τους τίτλους στα περιφερειακά πρωταθλήματα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Φέτος ήταν η πρώτη του χρονιά στην F2. Είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας έχοντας κερδίσει τον αγώνα Sprint του Σίλβερστοουν και τον κυρίως αγώνα του Χουνγκαρόρινγκ.

«Το να φτάσω στην F1 ήταν το όνειρό μου από όταν ήμουν παιδί. Ευχαριστώ την ομάδα για την στήριξη που μου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια όπως και για την πίστη της σε εμένα. Αισθάνομαι έτοιμος για την ευκαιρία αυτή» δήλωσε ο 18χρονος Αντονέλι.

Ο Αντονέλι θα γίνει ο πρώτος Ιταλός οδηγός στην F1 έπειτα από τον Αντόνιο Τζιοβινάτζι το 2021. Τελευταίος Ιταλός νικητής σε GP ήταν ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα στην Μαλαισία του 2006. Ο τελευταίος Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο Αλμπέρτο Ασκάρι, πίσω στο μακρινό 1953.