Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με e-mails τα πρώτα ραβασάκια – πρόστιμα

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με e-mails τα πρώτα ραβασάκια – πρόστιμα

Mobility

Με e-mails τα πρώτα ραβασάκια – πρόστιμα

Mobility

Η ΑΑΔΕ προχωρά σε αποστολή ειδοποιήσεων προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων σχετικά με τις οφειλές Τελών Κυκλοφορίας…

Advertisement
Advertisement

Η αρχή γίνεται με τους οφειλέτες του 2019, που αφορά περίπου 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων. Αυτοί θα λάβουν ηλεκτρονικά μηνύματα για τις οφειλές τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την πραγματική κατάσταση του οχήματός τους μέσω της πλατφόρμας myCar μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία αυτή απαιτεί τη χρήση των κωδικών Taxisnet, και μέσω της εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ενημέρωση της κατάστασης του οχήματός τους (π.χ. εάν το όχημα έχει κλαπεί, έχει διαγραφεί, βρίσκεται σε ακινησία κ.λπ.). Έτσι, μπορούν να αποφύγουν την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας για το 2019 και τα επόμενα έτη, εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν οφείλουν το ποσό.

Από την 1η Νοεμβρίου και μετά, όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε ενημέρωση μέσω του myCar, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου» για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη μη οφειλή Τελών Κυκλοφορίας. Ωστόσο, η δήλωση αυτή δεν θα σταματήσει τη διαδικασία βεβαίωσης της οφειλής, παρά μόνο αν η τεκμηρίωση κριθεί επαρκής από τις Φορολογικές Υπηρεσίες.

Advertisement
Advertisement

Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην άμεση διόρθωση των στοιχείων που αφορούν κάθε όχημα βάσει των δηλώσεων και των δικαιολογητικών που καταθέτουν οι ιδιοκτήτες. Για παράδειγμα, αν αποδειχθεί ότι ένα όχημα βρισκόταν στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εικόνα του στο σύστημα θα διορθωθεί αναλόγως, και θα θεωρηθεί ότι ήταν σε ακινησία κατά την επίμαχη περίοδο. Αντίθετα, εάν δεν προσκομιστούν επαρκή δικαιολογητικά, το όχημα θα συνεχίσει να εμφανίζει οφειλές.

Η διαδικασία διόρθωσης των στοιχείων θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η βεβαίωση των οφειλών για το 2019. Εάν σε μεταγενέστερο στάδιο προσκομιστούν δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη μη οφειλή Τελών Κυκλοφορίας ή προστίμων, η Φορολογική Υπηρεσία θα προχωρήσει σε διαγραφή των αντίστοιχων οφειλών, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.