Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Mitsubishi Space Star

Ελλάδα 20:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε το Mitsubishi Space Star

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Mitsubishi Space Star

ΔΟΚΙΜΕΣ

Νέα εμφάνιση, διαστάσεις και χαρακτήρας για το ανανεωμένο μικρό της Mitsubishi, το οποίο πλέον κυκλοφορεί και στους ελληνικούς δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Mitsubishi Space Star έχει κάνει την παρουσία του αισθητή εδώ και τρία χρόνια, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τις 330.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2012 – Οκτώβριος 2015), στην Ευρώπη τις 70.812 μονάδες και συγκεκριμένα στη Γερμανία να βρίσκεται στην πρώτη θέση πωλήσεων (27.527 μονάδες). Η ανανέωση του μοντέλου, λοιπόν, έγινε ώστε να αναβαθμιστεί σε εμφάνιση και αίσθηση! Και επειδή η κατηγορία Β είναι πλέον η δημοφιλέστερη στη χώρα μας, οι σχεδιαστές της Mitsubishi προσπάθησαν να αλλάξουν οπτικά τις αναλογίες του ανανεωμένου Space Star ώστε να του δώσουν καλύτερο στήσιμο στον δρόμο και πιο δυναμική προσωπικότητα. Και τα κατάφεραν! Πώς; Αυξάνοντας ελαφρώς το συνολικό μήκος του στα 3.795 mm (δηλαδή μεγαλύτερο κατά 85 mm) και βελτιώνοντας παράλληλα τη ροή αέρα μπροστά και πίσω. Χωρίς συμβιβασμούς επανασχεδίασαν ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, αλλά και τον πίσω προφυλακτήρα, που εξοπλίστηκε με φώτα LED, σχήματος C. Ετσι, εμφανισιακά, το μοντέλο μοιάζει τελείως διαφορετικό από τον προκάτοχό του.

Space-Star-e640

Το νέο Space Star αναβαθμίστηκε όμως και εσωτερικά, με τα νέα μαλακά καθίσματα να κάνουν τη διαφορά, νέες ταπετσαρίες, νέο τιμόνι, δερμάτινες επενδύσεις, πιο κομψή σχεδίαση πίνακα οργάνων με λευκό φωτισμό (αντί για πορτοκαλί), λευκό σε μαύρο φόντο (αντί για μπλε σε μαύρο). Ακόμη, οι νίκελ δακτύλιοι οργάνων και τα νέα χαρακτηριστικά (εξωτερική θερμοκρασία και προειδοποίηση πάγου) σε ψηφιακή ένδειξη δίνουν μια πιο σπορ εμφάνιση στον πίνακα οργάνων. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται το ιδιαίτερα λειτουργικό σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 6.5” WVGA (800 x 480 mm) LCD. Το νέο Space Star είναι το πρώτο όχημα της Mitsubishi που προσφέρεται με το νέο σύστημα Multifunction GPS Navigation το οποίο συνδέεται με smartphone.

Advertisement
Advertisement

Space-Star-c640

Οδηγικά η βελτιστοποίηση της σκληρότητας των ελατηρίων και των αποσβέσεων των αμορτισέρ, αλλά και η αύξηση της ακαμψίας τού εμπρός τμήματος υποστηρίζουν τη συμπεριφορά και την ευστάθεια, μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος. Η χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει αλλάξει με σκοπό τη βελτίωση ακρίβειας και ελέγχου. Τέλος, το σύστημα Hill Start Assist (HAS) προσφέρεται τώρα στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και όσων εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο, ενώ στον βασικό εξοπλισμό βρίσκεται και το σύστημα Start / Stop. To νέο Space Star είναι άμεσα διαθέσιμο και στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις με 3κύλινδρο 1.200άρη κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 80 ίππων, που εξοπλίζεται με το νέο 5τάχυτο κιβώτιο (ή κιβώτιο CVT), ενώ δύο νέα χρώματα είναι πλέον διαθέσιμα: ένα ιριδίζον μπορντό και ένα μεταλλικό πορτοκαλί!

Space-Star-f640

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.193 cc
Ισχύς: 80 PS/6.000 rpm
Ροπή: 10,8 kgm/4.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: 5τάχυτο μηχανικό & CVT
Επιτάχυνση 0-100km/h: 11,7 (12,8 CVT)
Τελική ταχύτητα: 180 km/h (173 CVT)
Μεικτή κατανάλωση: 4,3l/100 km
Εκπομπές CO2: 100 gr/km (99 CVT)
Τέλη κυκλοφορίας: 89 €
Βάρος: 1.340 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.795/1.665/1.505 mm
Χώρος αποσκευών: 175 lt
Τιμή: Από 12.990 € (14.350 CVT)