Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια εκρηκτική Lamborghini Huracan LP1200 με 1.200 ίππους! (+vid)

Ελλάδα 20:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια εκρηκτική Lamborghini Huracan LP1200 με 1.200 ίππους! (+vid)

ΝΕΑ

Μια εκρηκτική Lamborghini Huracan LP1200 με 1.200 ίππους! (+vid)

ΝΕΑ

Αν για κάποιο λόγο η εργοστασιακή έκδοση της Lamborghini Huracan ή ακόμα και η Performante δεν είναι αρκετή για εσάς, μια ελάχιστα γνωστή εταιρεία βελτιώσεων έχει κυκλοφορήσει αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο τρελή Huracan του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο ονομάζεται LP1200 και προέρχεται από μια νορβηγική εταιρεία με το όνομα Zyrus. Αυτή η εταιρεία τυχαίνει να διοργανώσει ένα Huracan Super Trofeo στο Νορβηγικό Πρωτάθλημα Extreme GT και να αξιοποιήσει όλη την τεχνογνωσία της στους αγώνες με τη δημιουργία της Huracan LP1200 για το δρόμο.

Η Zyrus σχεδιάζει να κατασκευάσει 24 ειδικές Huracan, 12 από τις οποίες προορίζονται αποκλειστικά για την πίστα, ενώ οι υπόλοιπες θα βγουν στο δρόμο. Σε όλες θα δείτε τον V10 των 5,2 λίτρων που με τη βοήθεια μιας σειράς υπερσυμπιεστών παράγουν έως και 1.200 ίππους.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι υπερσυμπιεστές που οδηγούν σε ένα τόσο παράλογο επίπεδο ισχύος, καθώς η LP1200 περιλαμβάνει επίσης ένα Motec ECU, μια πολλαπλή Inconel και μια εξάτμιση τιτανίου. Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Zyrus δεν προσπάθησε να αναβαθμίσει το τυπικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά το αντικατέστησε με ένα κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac.

Advertisement
Advertisement

Ενώ υπάρχουν πολλά πακέτα twin-turbo για τη Huracan εκεί έξω, η Zyrus έχει προχωρήσει περισσότερο από τους περισσότερους ανταγωνιστές της, αναθεωρώντας επίσης το αμάξωμα του supercar, σχεδιάζοντας προσαρμοσμένα μέρη από ανθρακονήματα. Μεταξύ των αλλαγών που έγιναν περιλαμβάνονται μια ολοκαίνουργια μπροστινή ποδιά, νέες αεροδυναμικές πλευρές και τόξα τροχών καθώς και μια σταθερή πίσω πτέρυγα αλλά και έναν τεράστιο διαχύτη. Όλα αυτά λέγεται ότι παράγουν 1.200 κιλά κάθετης δύναμης (downforce), ενώ παράλληλα διατηρούν το βάρος μόλις στα 1.200 κιλά. Το εσωτερικό έχει αφαιρεθεί εντελώς, ενώ, έχουν διατηρηθεί πολύ λίγα μέρη από τη γνωστή μας Huracan.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πως κατασκευάζεται η Lamborghini Huracan EVO (video)

Advertisement

Μια Lamborghini Huracan Evo από το μηδέν (video)

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα